Hilmi Özcan anadolu Lisesi Öğrencileri 13. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları I. Basamak Sınavında Büyük Başarı Elde Etti


Türk Coğrafya Kurumu´nun 23 Ocak 2016 Cumartesi günü İzmir de yapıldı. İzmir Özel Türk Koleji´nde yapılan   I. Basamak Sınavına Coğrafya Öğretmenimiz Ahmet Kırılmış´ın rehberliğinde katılan Merve Obuz, Nusret Dağ ve Melih Koçyeğit sınavda büyük başarı elde ettiler.

23 Ocak 2016 Cumartesi günü yapılan Coğrafya Olimpiyatları sonucu 30 Ocak 2016 tarihinde açıklandı. Coğrafya olimpiyatları sınavına katılan 172 öğrenci içerisinde Merve Obuz 3. Nusret Dağ 8. ve Melih Koçyeğit 42. oldu. 

Türk Coğrafya Kurumundan yapılan açıklamaya göre; "Sınavda başarı sıralamasına göre ilk %30´a giren (ilk 52) öğrenciler 13. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı Türkiye Seçmeleri 2. Basamak (İngilizce Multimedia) Sınavına girmeye hak kazanmışlardır" şeklindeki açıklamaya göre ilk 52 içinde yer alan üç öğrencimiz Merve Obuz, Nusret Dağ, ve Melih Koçyeğit İstanbulda yapılacak olan 2. Basamak Sınavına  katılma hakkını elde etmişlerdir. Emeği geçen öğretmenimizi ve Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor  II. Sınavda da başarılı olarak Çin´de yapılacak olan olimpiyatlara katılmalarını diliyoruz.